Welkom op 't Schier!

Wij zijn Daan en Rhodé Laarman en wij wonen sinds april 2015 op 't Schier. Onze droom was om op een boerderij in het buitengebied te wonen. Wij vonden een 'prachtige' vervallen boerderij in Darp op een plek waar we alleen maar van konden dromen. Sinds april 2015 wonen we hier en zijn we hard aan het werk om van deze plek een droomplek te maken.

Sinds Augustus 2016 werk ik (Rhodé) fulltime op 't Schier.

Het idee van het bedrijf is geboren in Nieuw-Zeeland toen ik daar aan het backpacken was. De grote vraag van bijna iedere jonge backpacker/reiziger is: ‘Wat wil ik gaan doen als ik terug kom?’ Ga ik (verder) studeren? Of ga ik werken? Wat voor werk ga ik dan doen?’ Ik stelde mijzelf de vraag: Waar houdt ik van? Wat maakt mij blij? Het antwoord daarop was heel duidelijk: buiten bezig zijn!

Ik hou van het buitenleven en ik heb een grote passie voor paarden. Ik heb een MBO opleiding Leisure&hospitality (Toerisme&recreatie) afgerond. Voor deze opleiding heb ik veel stages gelopen waarbij ik veel activiteiten met kinderen heb gedaan. Dat vond ik leuk om te doen. Deze twee; paarden en kinderen heb ik samengebracht en zo kwam ik tot de conclusie: Ik wil op kleine schaal ponylessen geven aan kinderen waar zij spelenderwijs leren omgaan met pony’s en waar ze leren pony rijden. Zelf heb ik vroeger met veel plezier pony leren rijden. Als ik daaraan terug denk komt er een glimlach op mijn gezicht. En dat is precies wat ik ook aan anderen wil geven.

Ik ben op zoek gegaan naar een passende opleiding hiervoor en heb die gevonden op de Freestyle Academy in Ruinerwold. In 2016 heb ik mijn niveau 1 Freestyle basis instructeurs diploma behaald en sinds 2017 mag ik mijzelf Freestyle instructeur niveau 3 noemen. Dit diploma is  het door het KNHS erkende Orun diploma Niveau 3 Basissport-Freestyle.