Ponylessen » Groepslessen

Wekelijks hebben wij groepslessen.  Deze les duurt een uur. Binnen dit uur gaan we eerst de pony's/paarden poetsen. Daarna wordt er gewerkt met de paarden en pony's. Er is ruimte voor maximaal 4 personen in een les. Zo blijft er voor iedereen individuele aandacht over.

We houden de lessen graag afwisselend. Zo rijden we de ene week een dressuur les waarin er figuren worden geleerd, hierbij is het doel dat de ruiter controle krijgt over de richting waarin het paard/pony loopt en de snelheid waarin hij loopt. Er worden zit lessen gegeven waarbij de pony of het paard aan de longeerlijn loopt zodat er voor de ruiter ruimte is voor volledige concentratie op het voelen van de bewegingen van de pony/het paard. En we doen veel oefeningen voor balans ontwikkeling.

't Schier heeft een unieke locatie recht tegenover het prachtige Holtingerveld. Hier maken we dan ook graag gebruik van en gaan vaak de prachtige heide op. Ook springlessen voor de wat gevorderde ruiters staan op het programma.

In de lessen passen wij de Freestyle methode toe. Dit betekenent dat er geregeld lessen op de grond zijn waarbij er gewerkt wordt met de pony's maar niet gereden. Dit kan een loswerk les zijn waarbij bewustwording wordt gestimuleerd van lichaamshouding en signalen die overgedragen worden aan de pony. Of een grondwerk les met een obstakel en hindernis parcours waar een paard/pony doorheen wordt geleidt. ( Zie Loswerken en Grondwerk voor meer informatie) Ook dubbele lange lijnen staan op het programma voor de fanatiekelingen.

Als het in de wintermaanden niet mogelijk is om te rijden worden er theorie en verzorgingslessen georganiseerd waarbij we allerlei leuke en interessante weetjes leren over pony's en paarden en hun gedrag. Er wordt extra aandacht besteedt aan de verzorging van een pony of van het harnachement.